DIVA ZONE - Модерни танци за деца

Петък - ден за още тренировки

Тренировките никога не са достатъчни, когато преливаме от енергия, когато не ни свърта на едно място, особено когато искаме да се качим на сцена и да сме забележителни или когато усетим онова невероятно чувство как след всяка тренировка ставаме все по-можещи и по-добри.

Нито пък, когато залата се превърне в място за зареждане с адреналин, мотивация, зареждащи емоции и цялостно развитие.

Тренировките не ни достигат, когато вие или вашето дете имате по-високи амбиции.

Когато искате да изградите здравословни навици, по-добра дисциплина, да развивате физически качества и да постигнете общо заздравяване на физиката. Тези аспекти от подготовката са изключително важни за всяко дете, особено за тези, които са избрали да се занимават сериозно и да се посветят на хобито си. 

Или казано по друг начин, тренировките никога не са достатъчни, когато открием своето любимо нещо или се пристрастим към онова, което обичаме.

Защо трети ден? Два не са ли достатъчни?!

Танцът е изкуство, развиващо както красотата, естетиката и грацията на тялото, така и физическите качества като издръжливост, сила, бързина и още много други. Танцът съчетава изкуството със спорта и развива всестранно всички качества на личността. Именно затова и всички ние, които се занимаваме с това изкуство знаем, че два часа в седмицата са абсолютния минимум за пълноценно и устойчиво развитие на всеки спортист и артист. Колкото повече време се отделя за допълнителна работа, толкова по-бързо ще се покажат и резултатите в дадената посока. За тези, които са се отдали на това изкуство и търсят повече резултати, тези два часа на седмица са крайно недостатъчни и неудовлетворяващи. 

DIVA ZONE - Модерни танци за деца в София

Какво ще се случва на тези тренировки?

В петъчните дни ще работим над допълнителни качества и умения, които ще подпомогнат изпълнението на хореографиите, заучавани в основната група на вашето дете и ще допринасят за личния му напредък и усъвършенстване. В програмата са заложени разнообразни часове – физическа подготовка, запознаване с повече танцови техники, развиване на креативността и креативното мислене, работата върху творческото изразяване на всяко дете и още много други аспекти, в които децата ще имат възможност да подобрят собствените си умения и качества.

Кондиционни тренировки

В съвремието, деца водят изключително заседнал начин на живот и това възпрепятства правилното функциониране на телата им. Поддържането на здрава и силна физика е изключителен приюритет в нашата философия и затова залагаме сериозно на кондиционните тренировки за децата още в тяхната най-ранна възраст.

Техники от различни стилове

Колкото повече, толкова повече! Целта ни е децата да са по-атрактивни и можещи. В различните стилове ще включим Брейк танци, Латино движения, Съвременен балет, както и работа върху артистичност и театър, което ще повлияе върху сценичното представяне и присъствие на децата. В детската си възраст, децата са в пъти по-склонни да възприемат новостите и да се обогатяват, затова ние държим да дадем свободата на децата да се развиват всестранно и да може всяко от тях да открие стила си и това, което истински го вдъхновява и изпълва творчески.

Допълнителни хореографии

Хореографиите развиват много ключови частни на съзнанието и мозъка, подобряват бързината и възприемчивостта на новите неща, което е положително не само за танцовата среда, но и се проявява в много други аспекти от живота. Колкото повече набор от движения заучават децата, толкова по-смели и ловки ще стават и в своето индивидуално представяне. Всечки допълнителни движения, комбинации и стилове допринасят за обогатяването на артиста.

Затвърждаване на навика да тренира

Колкото по-често детето практикува дадено нещо, толкова повече то се превръща в негов навик. Спорта и изкуството учат на дисциплина, отговорност, самостоятелност и много други личностни качества, които във времето отличава качествените хора във всяка среда.

Работа за развиване на креативността

Децата ще имат допълнителни задачи, които ще спомогнат креативното им мислене и начин на изразяване. Това включва творчески задачи, самостоятелна работа, креативни игри.

Сценично присъствие

Сценичното присъствие е едно от най-големите предизвикателства за всяко дете и е ключов елемент за всеки артист. Колкото по-силно присъствие има едно дете на сцената, толкова по-лесно изпъква сред другите и също допринася за по-силно присъствие и заряд на групата си. Затова, в допълнителните часове ще заложим и на специализирана подготовка за сцена и индивидуално присъствие на децата.

Това не се ли прави в стандартните часове?

Стандартният час протича така – 15-20 минути загрявка и за останалото време се работи основно за поставяне на нова част от танца или “изчистване” на движенията на вече поставената хореография до момента. В тези 40-45 минути много трудно може да се работи за качества (като кондиционните тренировки, примерно), докато се създава или отработва даден танц. По време на самите загрявки включваме елементи от кондиционните тренировки, разтягане, силови упражнения, но това не е достатъчно децата да се развиват пълноценно. За постигане на по-дълготрайни и видими резултати е необходимо да се отдели повече време върху отделните елементи от подготовката на децата. Затова ще допринесат допълнителните им часове. 

Тази година въвеждаме и разработваме домашни тренировъчни програми с упражнения за вкъщи, с които децата ще могат допълнително да тренират, развивайки както физическите си качества, така и повече дисциплина, самостоятелност и отговорност към поставените задачи. Децата могат да тренират преди/след като си напишат домашните от училище или в избрани от тях моменти, вместо да гледат поредното забавно видео в Tik-Tok или YouTube, което няма да им донесе нищо полезно, освен да залинеят.

Какъв е графикът?

Групите в петък са със в същите часове, като групите в понеделник и сряда или вторник и четвъртък.

Заниманията се провеждат в същата зала, в която се провеждат и стандартните часове на вашата група.

Пример 1
Ако вашето дете посещава група в понеделник и сряда от 18:30, то неговата група в петък е също от 18:30 часа.

Пример 2
Ако вашето дете посещава група във вторник и четвъртък от 17:30, то неговата група в петък е също от 17:30. 

зала Младостзала ХиподрумаГрупа в Петък
Понеделник и Сряда от 17:30Понеделник и Сряда от 17:30Петък от 17:30 до 18:30
Понеделник и Сряда от 18:30Понеделник и Сряда от 18:30Петък от 18:30 до 19:30
Понеделник и Сряда от 19:30Понеделник и Сряда от 19:30Петък от 19:30 до 20:30
Вторник и Четвъртък от 17:30Вторник и Четвъртък от 17:30Петък от 17:30 до 18:30
Вторник и Четвъртък от 18:30Вторник и Четвъртък от 18:30Петък от 18:30 до 19:30
Вторник и Четвъртък от 19:30Вторник и Четвъртък от 19:30Петък от 19:30 до 20:30

Както се вижда от графика, деца от две групи в дадена зала могат да заявят място за участие в петъчния час. Това означава, че не всички деца от групите в дадена зала ще имат възможност да тренират допълнително в зала.

Ако желаете вашето дете да тренира и в петък, но капацитетът на вашата петъчна група е изпълнен, ще запазим вашата заявка с по ред на записванията, при освобождаване на място в съответната група. Междувременно ще можете да посещавате петъчните часове онлайн в Zoom.

Как да заявя участие за своето дете?

Петъчните тренировки са възможни за всички деца в нашата танцова школа, които посещават танцовите ни зали в Младост или Хиподрума. За заявите участие в петъчните тренировки, е достатъчно да ни пишете в нашия Viber канал. Ако имате въпроси – пишете ни или ни се обадете. С радост ще им отговорим.

DIVAZONE Christmas Party 2023

DIVA CHRISTMAS PARTY 2023

С огромна доза празничност, блясък и еуфория изпратихме 2023 година с поредното успешно и грандиозно Коледно парти на DIVA ZONE – Diva Christmas Party!

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ »

Събитията на DIVA ZONE

Home Събитията на DIVA ZONE   Специалните сценични издания на DIVA ZONE се превръщат в едно от основните и сериозни предизвикателства за всеки наш ученик. 

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бисквитки и други вкуснотийки използваме само за да ти доставим най-доброто преживяване в нашия уебсайт.