DIVA ZONE
  • Home
  • Полезни
  • Новата образователна реалност ли е дистанционното обучение?

Новата образователна реалност ли е дистанционното обучение?

След броени часове из училищните коридори отново ще ехтят детски гласове, тъй като новата учебна година официално ще започне присъствено за всички ученици. Въпреки това, с оглед на постоянно променящата се ситуация в страната, преминаване към дистанционно обучение на по-късен етап не е изключено, а менталната подготовка за този преход е може би по-голяма за родителите, отколкото за учениците или учителите.

С двугодишен опит в дебрите на виртуалното обучение, учителите постепенно се превърнаха в онлайн джедаи, а учениците – в армия, бореща се срещу домашния мързел и разсеяност. Победите при всяка армия несъмнено идват след много тренировки, а поколение gen Z вече се доказа като адаптивна онлайн войска, готова да посрещне атаките на Zoom прекъсванията на своя земя – а именно зад компютъра.

DIVA ZONE онлайн уроци

Онлайн образованието ни изненада с многобройни предимства през 2019 г. и въпреки неприятните обстоятелства около имплементирането му в ежедневието ни, определено качи летвата за бъдещето на образователната система.

Учене в зоната на комфорт

Константен дебат между учители и родители от зората на онлайн обучението е дали зоната на домашен комфорт, в която са поставени учениците, не притъпява чувството им за отговорност и академична мотивация. Този аспект е от психологически характер и всяко дете реагира различно на променящата се среда, но както отбелязахме, децата са гъвкави и могат да приемат преимуществото на ситуацията като водещ стимул.

Ученето от комфорта на детската стая има много предимства, а теорията, че учениците се разсейват много по-лесно у дома, отколкото зад чина, може лесно да се развенчае. Zoom платформата например, позволява заглушаване на микрофоните, като по този начин дава възможност на учителя да предаде урока си спокойно и без прекъсвания. Алтернативата на класната стая често включва 10-минутно укротяване на бушуващите емоции, особено при по-малките ученици. Това обикновено е в ущърб на тези ученици, които наистина искат да слушат и да покажат инициативност, докато онлайн образованието може да предложи една по-миротворна и стимулираща учебна среда.

DIVA ZONE онлайн уроци

Разбира се, онлайн обучечението вероятно с времето ще покаже своите недостатъци, но пред алтарнативата въобще да не учим, по-добре да помилсим как да превърнем виртуалните уроци в максимално ефективни и интересни за децата.

Ето и една свежа идея, която да разчупи седенето и лежането пред монитора през учебата година, като изберем и се включим във виртуалните танцови приключения за деца на DIVA ZONE. Брейк Танци за момчета, Модерни танци за деца – атрактивна комбинация от модерен балет, MTV Dance и Хип-Хоп, Класически балет за малки принцеси, Детска Йога и още интересни занимнаия за родители и деца. Няма по-здравословна доза от един час музика, танци и споделени усмивки!

Технологичен растеж

DIVA ZONE

В страната с най-бърз интернет на територията на Европа няма повод за страх от информационните технологии и комуникации. Тяхното развитие и правилна употреба могат да предоставят по-висок старт на новото поколение младежи в тяхното професионално развитие, в сравнение с предшествениците им. Учителите, от своя страна, развиват нови умения скорострелно и подготвят почвата за изцяло интерактивно обучение, което е и бъдещето на образованието.

По думите на Джордж Курос, опитен учител и прогресивен директор, технологиите никога не могат да заменят великите учители, но технологиите в ръцете на велики учители са трансформационни. Представянето на урок пред аудитория никога не е било по-лесно, както и провеждането на тестове и изпитвания. Презентиране с множество източници, снимков и видео материал е на един клик разстояние, а техническите проблеми при изнасяне на презентация пред бялата дъска често забавят процеса и нажежават класната атмосфера.

В крайна сметка, правилните ресурси и интересното им поднасяне винаги ще задържат вниманието на будните умове, било то онлайн или присъствено. Съединението прави силата, особено във всеобхващащото измерение на интернет, затова най-важно е учители, ученици и родители да работят заедно в създаването на една насърчаваща виртуална среда и плавното адаптиране към нея.

 

Твоите препоръки?

DIVA ZONE - танцово училищеНие сме в постоянен процес на подобряване на нашите онлайнн уроци. Целта ни е да ги направим още по-атрактивни и полезни за всички участнинци – малки и големи и ще се радваме в тази връзка да ни споделиш своите наблюдения и да ни напишеш твоите препоръки.

 

DIVAZONE Christmas Party 2023

DIVA CHRISTMAS PARTY 2023

С огромна доза празничност, блясък и еуфория изпратихме 2023 година с поредното успешно и грандиозно Коледно парти на DIVA ZONE – Diva Christmas Party!

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ »

Събитията на DIVA ZONE

Home Събитията на DIVA ZONE   Специалните сценични издания на DIVA ZONE се превръщат в едно от основните и сериозни предизвикателства за всеки наш ученик. 

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бисквитки и други вкуснотийки използваме само за да ти доставим най-доброто преживяване в нашия уебсайт.