Март 2023

С много трепет, вълнение и вдъхновение приветстваме месец Март – месеца на разнообразието и на радостта! Месец, изпълнен с голяма доза празнично настроение и красиви поводи!

А ето какво предстои и в залите на DIVA ZONE: 

 • Отбелязване на всеки празник през красивия месец Март
 • Тематични тренировки, празнично настроение и вълнение в залите
 • Продължава усилената и целенасочена подготовка за Годишното събитие – “DIVA ZONE PROJECT” 2023
 • Вдъхновяващи и разнообразни тренировъчни програми за децата, свързани с развиване на тяхната артистичност и сценично присъствие
 • Нови предизвикателства 
 • Нови хореографии
 • Творческо настроение
 • Нов прием на деца – танцови звезди 
 • DIVA ZONE’s Home Workout

“DIVA ZONE PROJECT” 2023

Постепенно подготовката за Годишното ни събитие се засилва, в залите се наблюдава силен ентусиазъм, повишена доза старание и усилия в тренировъчния процес на групите. 

Тренировъчния режим става по-взискателен, по-изискващ, по-динамичен, но успоредно с това много интересен, разнообразен и вдъхновяващ.

Нашият екип от треньори и професионалисти в DIVA ZONE е подготвил за вас – родители и деца, няколко важни съвета, които да имате предвид през този период на засилени тренировки:  

 • Трудностите в залата се засилват, това е естествения процес на нещата, съответно е важно всяко дете да е подготвено за това и да знае как да посрещне трудността. Всички треньори на DIVA ZONE са ангажирани с личностното израстване и преминаване на всяко дете през трудности, но е важно и вие, като родители, да обърнете внимание на процеса и да подкрепите децата, да ги окуражите и да повдигнете духа им, за да могат те смело да се развиват и да надскачат собствените си способности.
 • Тренировките не винаги ще бъдат забавни и щастливи. Когато тече усилена подготовка, тренировките са ориентирани към максимално ефективните методи на работа, за да може всеки момент и всяка минута да бъде ползотворна. В тази връзка, треньорите и асистентите са значително по-взискателни и по-изискващи към всяко едно дете. Това се постига дори и с цената на по-сериозния тон и по-сериозна, но вдъхновяваща атмосфера и това не бива да притеснява децата, защото в дългосрочен план, това води до повишаване на тяхното качество, развиване на техните способности, умения и разгръщане на собствения потенциал.

   

 • Настройката на децата в залата.
  Един от най-хубавите аспекти на груповите тренировки и занимания е това, че децата се социализират, създават нови приятелства, изграждат комуникация помежду си, а тя води до колективен отборен дух и екипно мислене. Всички тези неща са прекрасни, но е важно да могат децата да се фокусират върху собственото си развитие по време на тренировка, без да се влияят един от друг. Важно е децата да идват в залата заради себе си, всяко включване в тренировка да бъде по най-добрия за тях начин, да полагат максимално старание, защото по този начин те ще напредват и ще постигат собствени лични успехи, които несъмнено ще допринесат за силен отбор.
 • Как да идвам на тренировка?
  На този въпрос обръщаме специално внимание, не само заради засиления тренировъчен режим в момента, а и по принцип. В името на комфорта на децата, правилно проведената тренировка и ползотворната работа, е изключително важен екипа, с който децата тренират. Задължително е децата да присъстват със спортни екипи по време на тренировка – клин, анцуг, удобна тениска или блуза и спортни, чисти обувки, подходящи за зала. Ако децата дойдат с дънки, пуловери, къси дрехи, тежки и неудобни обувки или без обувки,  несъмнено тренировката за тях ще бъде по-малко ефективна заради дискомфорта, който това ще им създаде и ще лимитира техните възможности. 

Доказано във времето, за годините опит зад гърба ни можем да твърдим, че безспорно точно това време на интензивна работа и подготовка, разкрива много таланти, преоткрива много скрити или незабелязани досега личностни черти на децата. Всяка преодоляна трудност е един постигнат личен успех., както при възрастните, така и при децата.

“Трудностите подготвят обикновените хора за необикновени успехи”

“DIVA ZONE CAMP SOZOPOL” 2023

Обръщаме внимание, че записванията за танцово-спортния лагер на DIVA ZONE все още не са приключили. 

Подробна информация и условия за лагера може да прочетете в статията ни:

https://www.divazone.bg/sportno-tantsov-lager-za-detsa-sozopol/

 

Ако имате въпроси или колебания, винаги може да се свържете с наш представител на официалния ни номер +359 88 869 6868.

DIVA ZONE’S HOME WORKOUT PROGRAM

За съжаление, поради технически проблеми, не успяхме да стартираме програмата през месец Февруари, но затова пък с още повече ентусиазъм, сме готови да я стартираме през месец Март. 

 

Програмата е свързана с допълнителни упражнения и самостоятелна работа вкъщи, с цел повишаване на нивото, качеството и способностите на всяко едно дете. 

Всички родители на ученици в DIVA ZONE ще получите съобщение с линк към видеата.

 

Част от целите на програмата са: 

 

 • Изграждане на самодисциплина
 • Постигане на по-добра самоорганизация
 • Изграждане на здравословни навици за ежедневно движение и спорт
 • Повишаване физическата издръжливост
 • Развиване на физически качества като мускулна сила, гъвкавост, пластика, координация, бързина и други.
 • Постигане на по-добри резултати в залата и по-добра усвояемост на материала
 • Постигане на по-бързо танцово развитие
 • … и много други.

Апелираме към системното и старателното практикуване вкъщи, може и с помощ, подкрепа и включване на родители, за по-забавно и мотивиращо преживяване. 

Треньорите на DIVA ZONE ще следят за изпълнението на всяка от задачите, които ако се изпълняват стриктно, редовно и правилно, следвайки указанията във видеата, несъмнено ще доведат до много положителни резултати при всяко дете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бисквитки и други вкуснотийки използваме само за да ти доставим най-доброто преживяване в нашия уебсайт.