DIVA ZONE - танцово училище

DIVA CHRISTMAS PARTY 2023

С огромна доза празничност, блясък и еуфория изпратихме 2023 година с поредното успешно и грандиозно Коледно парти на DIVA ZONE – Diva Christmas Party! 

Отново, танцовото ни училище представи своите звездни ученици по модерни танци и break dance, които създадоха приказни сюжети, вдъхновени и изпълнени с коледно и празнично настроение. Освен танцовите си композиции, децата показаха и своите артистични умения, стъпка напред е опитът чрез танц да разказват история и да внушат определено чувство, карайки публиката да настръхне и да се потопи изцяло в магията на танцовото изкуство. На сцената се редуваха  и миксираха стъпки от Модерен балет, Hip Hop, MTV Dance, Show Dance елементи и  Break Dance техники.

Специализираната подготовка - ключ към успешното представяне на сцената

Тренировки, тренировки и пак тренировки!

Разбира се, като всяко хубаво нещо, успехът на такова голямо събитие идва след преодоляване на определени трудности за всеки участник, както и за всички специалисти от екипа. Подготовката за такова отговорно събитие е основното предизвикателство за участниците, защото по време на специализирания тренировъчен процес всеки участник се сблъсква с трудности и препятствия, изправен е пред множество изпитания и се среща с необходимостта да изгради и възпита в себе си воля, постоянство и дисциплина, както и да запази своя ентусиазъм в най-трудните моменти. 

За нас, DIVA ZONE сцената е свещено място и отговорност към себе си като артисти, отговорност към проектите които създаваме и отговорност към нашата публика!

Затова и държим всяко дете да покрие определени критерии за качество на изпълнението, преди да се качи на нашата сцена.

Преди всяко голямо събитие, нашият екип организира специализирана подготовка с цел децата да достигнат възможно най-добро танцово и артистично представяне на сцената, да изработят добре груповите си фигури, всяко дете да достигне своя личен връх на присъствие и сценично представяне и дори да надскочи себе си. В тези по-различни тренировки, децата реално възпитават редица безценни качества, които остават да им служат цял живот, както и това е времето в което всяко дете достига по-високо танцово и личностно ниво. 

Макар и само деца, ние сме горди, че нашите ученици преминават през така амбициозната и взискателна подготовка за голямата сцена, подобно на това както се подготвят истински добрите артисти. Децата полагат големи усилия, споделят дълги часове в залата в неуморим труд, старание и хъс, в изчистване на всеки детайл, всяка линия и всяко движение. 

Не всички са готови на такава стъпка и не всички са способни да преодолеят такива изпитания на собствените си възможности и характер. Затова пък се отличават всички тези, които успяват да го сторят, дори и в крехката си детска възраст. 

В амбициозната и предизвикателна среда, която създаваме в залата, децата надграждат уменията си с всяка тренировка, а с всяка изява те стават по-смели, по-безстрашни и по-уверени, преодоляват бариери, комплекси и притеснения, откриват други измерения и се докосват до танцовия свят в дълбочина.

 

Денят на Събитието

Денят на събитието се превръща в един различен и необикновен ден, изпълнен с вулкан от емоции и трепетни преживявания, както на сцената, така и във времето зад кулисите и генералните репетиции. Подготовката на терен винаги е интересна, разнообразна, наситена с ентусиазъм, притеснение, вълнение, истинска радост и нетърпение от това, което предстои. 

Репетициите на сцена са основна и важна част за всяко дете и неговото лично и групово представяне. Това е времето, в което под умелото ръководство на треньорите групата разполага танцовите си фигурите,  запознава се с параметрите на сцената и отработва своето сценично представяне. Това е времето, в което всяко едно дете усеща магията на сцената, свързва се с нея и се подготвя за звездните мигове пред публика!

В този ден, целият екип на DIVA ZONE е от рано сутринта в залата в подготовка на всеки детайл. Участниците преминават през генерални репетиции, финални уточнения, запознават се с технически особености на сцената, вълнуват се, забавляват се в почивките, сприятеляват се с децата от другите ни танцови зали, споделят общи цели, подготвят своя сценичен костюм, грим, прическа, лична и групова визия. 

Възможността децата да споделят и съпреживяват това качествено време заедно, създавайки чувство за сплотеност, градейки приятелства и отборен дух, създавайки непренудена социална среда и правейки най-ценното – комуникирайки и споделяйки реални силни емоции – това са незаменими и несравними моменти за всеки човек и всяко дете. 

Страхотните фотографи на събитието успяха да уловят невероятни кадри от подготовката на децата зад кулиси. Гледайки широките и завладяващи усмивки по лицата им, няма как да не предизвика и у нас истинско щастие.

 

Магията на сцената

Сцената е несъмнено едно от основните ключови елементи за едно успешно събитие. 

Сцената на събитията на DIVA ZONE е необикновена, магична, цветна, наситена с енергия, вдъхваща самочувствие на участниците, създаваща пълнота и колорит, допринасяща за пълното усещане и чувство на публиката за нещо незабравимо и магично.

Мултимедията е едно от нещата, с които се гордеем най-много, тъй като тя дава пълнотата и завършека на всеки сюжет на танцовите представяния, превръщайки това събитие не просто в обикновено тържество, а в истински Професионален Детски Танцов Спектакъл.

Всеки изпипан детайл, всяка картина, качествената мултимедия и звук, и несъмнено следващия ключов елемент – подбора на качествена, докосваща и емблематична музика за всяко от изпълненията, са дело на неуморимия екип на танцовото училище. 

Цялата организация и успехът на всяко събитие е дело на денонощна неспирна работа, преодоляване на множество пречки, трудности и предизвикателства за всички, които участват в подготовката на такова мащабно събитие.

Но всичко това си заслужава, когато успешният резултат е налице – щастливи и вдъхновени деца, целеустремени към постигането на нови лични успехи и покоряване на танцови върхове, усмихнати и доволни родители, подкрепящи и доверяващи се на процесите в залата и на треньорите, които работят с техните деца. 

А сега какво следва?

Нетърпеливи сме за всичко, което предстои през новата 2024 година. И макар да не издаваме още всичко в детайли, можем да ви уверим, че танцовото ни училище е планирало още много новости и предизвикателства за всички свои ученици.

Очаквайте съвсем скоро и бляскавото представяне на нашите танцуващи звезди, които в момента целенасочено и мотивирано стартират подготовката си за Лятното голямо събитие на DIVA ZONE.

А както всяка година, в края на танцовия сезон, всички деца ще Взривят сцената с традиционното ни Грандиозно Детско Танцово шоу – DIVA ZONE PROJECT 2024. Още сега може да отбележите датата 30-ти Юни, когато нашите ученици ще вдигнат още повече нивото на детските танцови спектакли с невероятно шоу, изпълнено с емоция, неповторима енергия и впечатляващи танцови композиции.

 

Вие, родителите и нашата публика

За един артист, най-голямото признание е оценката и реакцията на публиката.

След всеки концерт, спектакъл, след всяко шоу всеки артист мечтае за гърма на аплодисментите, за залата, която е наелектризирана от емоцията и вълненията на публиката, за този адреналин, който се вдига от взривяващото взаимодействие между него и публиката.

Благодарим ви от сърце за вашите шумни аплаузи, за вашите викове от радост и за вашите искрящи погледи, за вашите безценни коментари и думи!

Всичко това означава много за нас и ни окрилява да надскачаме себе си!

 

DIVA ZONE - танцово училище

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бисквитки и други вкуснотийки използваме само за да ти доставим най-доброто преживяване в нашия уебсайт.