DIVA ZONE Project 2023
  • Home
  • Събития
  • DIVA ZONE Project 2023 – годишно събитие на танцовата ни школа

DIVA ZONE PROJECT - 2-ри Юли '23

Преди да встъпим в летния Танцов сезон и да се устремим към новите цели и предизвикателства, в края на всяка учебна година избухваме с празнично и вдъхновяващо сценично танцово шоу.

DIVA ZONE PROJECT се превръща в едно от основните и сериозни предизвикателства за всеки наш ученик. 

Като започнем от подготовката, през която преминава детето, по-високите изисквания, които се поставят в целенасочения тренировъчен процес, на които то трябва да отговори, старанието и постоянството, което се възпитава в процеса, взискателния процес, който изисква динамична, интензивна и отдадена работа, и стигнем до самия миг на сцената.

Всичко това дава на всяко дете безценна палитра от преживявания и опит, които го изграждат като личност и развиват танцово-артистичния му потенциал.

Повече за събитието, за тези от вас, които не са запознати, ще намерите по-долу, както и възможностите за участие, ще откриете на нашата организационна статия посветена на DIVA ZONE PROJECT 2023.

 

Какво представлява събитието?

Два часа изпълнени с много вълнение, силни емоции, зареждаща музика, различни танцови предизвикателства, звездни мигове, сълзи, смях, светлини, сцена и аплаузи за всяко дете!

На сцената на DIVA ZONE PROJECT, нашите ученици са основните герои и основните танцуващи звезди. Това е шоу направено и посветено на всички наши ученици и тяхната работа през целия танцов сезон.

Срещата със сцената е много личен и вълнуващ момент за всяко дете. Това е неговия звезден миг!

DIVA ZONE PROJECT се очаква с нетърпение и трепет от децата предвид това, че за някои от тях то е първата сценична голяма изява, а за други това събитие се превръща във възможност да демонстрират танцовия си напредък и да предизвикат и надскачат себе си всяка година! 

Повече за събитието можете да видите от видео материалите по-долу.

За кого е предназначено?

Събитието е създадено с цел сценична изява на всеки ученик на DIVA ZONE.

Всяко дете, което има желание и успее да се включи в подготвителния период може да бъде участник в DIVA ZONE PROJECT!

Важни участници на това събитие са родителите, близките и приятелите, които идват да подкрепят своята танцуваща звезда и да споделят този специален момент с детето си!

Организацията на събитието е направена така, че участниците да бъдат публика, за да могат да се насладят на всички изпълнения и да са активна част от цялото събитие!

Този проект в никакъв случай не е задължително участие за учениците на DIVA ZONE, предвид неговото естество и придружаваща отговорност. Децата, които са постоянни в тренировъчните процеси и които започват да се отличават с изявен интерес и активно участие в тренировките, ще имат и други възможности за изява, когато достигнат необходимата подготовка за целта.

Кой може да участва?

Всеки наш ученик, който има желание да заблести на сцената и е готов да приеме предизвикателството DIVA ZONE PROJECT с всички задачи и указания, които трябва да следва в тренировъчния и подготвителен процес, и може да отговори на поставените условия за участие.

Как да потвърдя участие?

Ако вече посещавате школата ни, то трябва да сте получили съобщение в нашия Viber канал с подробна информация за условията за участие. Там са описани всички детайли около събитието. Ако имате въпроси – не се колебайте да ни пишете или да ни се обадите на добре познатия телефон 0886996868.

Важни препоръки за всички деца и родители

“Трудностите подготвят обикновените хора за необикновени успехи”

Нашият екип от треньори и професионалисти в DIVA ZONE е подготвил за вас – родители и деца, няколко важни съвета, които да имате предвид през този период на интензивни тренировки.

Как да реагираме, когато детето среща трудности в залата

Естествен процес е, когато се готвим за сцена или си поставим високи цели, трудностите в залата да се увеличат и тренировъчният процес да се промени. Съответно е важно, всяко дете да е подготвено как да посрещне трудността и как да се адаптира към вече по-взискателната тренировъчна среда. Всички треньори на DIVA ZONE са ангажирани с личностното израстване и преминаване на всяко дете през трудните и по-предизвикателни моменти в залата, но е важно и вие, като родители, да обърнете внимание на процеса и да подкрепите децата, да ги окуражите и да повдигнете духа им, за да могат те смело да се развиват и да се впускат в едно следващо ниво на израстване.

Всяка трудност се преодолява с правилен подход, положителна нагласа и подкрепата на най-близките хора до нас!

Тренировките не винаги ще бъдат забавни и развеселяващи

Определящо е децата да придобият нов поглед и разбиране към интензивната тренировъчна среда. Когато тече усилена подготовка и тренировъчният процес е ориентиран към постигане на конкретни резултати, динамиката в залата се променя, а треньорите стават много по-взискателни към всяко дете. Именно тогава е важно децата да бъдат подкрепени, за да преминат през този етап, да успеят да се адаптират към промените в залата, към по-взискателния тон на треньорите и като цяло към по-амбициозната среда за личностен и танцов растеж. Това е естествен процес на развитие, когато се готвим да излезем на сцена и той изисква нов подход, респективно и ново отношение и разбиране към процеса. Когато детето успее да премине през тези по-предизвикателни моменти и етапи на работа в залата, това в дългосрочен план води до по-бързо разгръщане на личния му потенциал, повишаване качеството на присъствие, заучаване, възприемане и изпълнение в залата, по-устойчиво танцово и личностно развитие, откриване и развиване на много други физически способности и личностни качества, които изисква естеството на новия тренировъчен процес.

Защо е важно детето да изгради своя лична мотивация и отборен дух

Един от най-хубавите аспекти на груповите тренировки и занимания е това, че децата се социализират, създават нови и трайни приятелства, учат се да комуникират пълноценно и градивно. Всичко това води с времето до изграждане на едно от най-прекрасните усещания, а именно усещането за цялост, заедност или така наречения Отборен дух! Отборният дух е незаменимо качество за една група, както и за всеки участник в нея, защото създава усещане за принадлежност и чувството , че си значима част от нещо което е важно за теб! Но не по-малко важна е личната мотивация на всяко дете, защото дава възможност на децата да се фокусират върху собственото си развитие по време на тренировка, без да се влияят от настройките и нагласите на другите. Много важно условие е децата да идват в залата преди всичко заради собствената си любов и страст към танца, и всяко участие в една тренировка да се реализира по най-добрия за тях начин. Именно върху това работим системно с тях, подкрепяме и провокираме всяко едно дете да изгради и възпита тази лична мотивация, защото тя е определяща за това да преодолява всяка трудност по-лесно и да постига лични и трайни успехи в залата и в живота. А това на свои ред несъмнено ще допринесе за силен отбор и висок отборен дух!

Тренировъчен екип - задължително условие

На този въпрос обръщаме специално внимание, не само заради засиления тренировъчен режим в момента, но и по принцип. В полза на комфорта на децата и правилното провеждане на тренировките и ползотворната работа в залата, е изключително важен спортният екип, с който децата тренират. Задължително за всички участници в тренировката, е да присъстват със спортни екипи - клин, анцуг, удобна тениска или блуза и спортни, абсолютно чисти обувки, подходящи за зала или закупени за тази цел. Ако децата идват с дънки, пуловери, къси дрехи, тежки и неудобни обувки или без обувки, несъмнено тренировката за тях ще бъде крайно неефективна, ще причинява неудобство и ще лимитира възможностите както на детето, така и на треньора.

Доказано във времето, за всичките годините опит и творческа история, смело можем да твърдим, че безспорно точно това време на интензивна работа и подготовка, точно тази взискателна среда разкрива много таланти, изгражда безценна воля, увереност и преоткрива много скрити или незабелязани досега личностни черти на децата. 

Всяка преодоляна трудност в залата, е една спечелена малка битка!  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бисквитки и други вкуснотийки използваме само за да ти доставим най-доброто преживяване в нашия уебсайт.